top of page
IMG_5464.JPG

Helende Handen

Een kunstwerk maken van het verhaal

van een lid van Stichting Quiet

Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Dat klinkt door in verschillende activiteiten. Om te beginnen de Quiet Communities. Hiermee stimuleren en organiseren ze lokale solidariteit met mensen in armoedesituaties. Ieder lid van deze stichting heeft een uniek verhaal waarom ze in een armoede situatie verkeren en hoe ze hiermee omgaan.


Aan mij als ontwerper de eer om met een van deze leden in gesprek te gaan en te luisteren naar zijn of haar verhaal en deze te visualiseren. 

Sociale kunst en campagnes: Projects
zeewier.jpg

Campagne Seaweed is the new Protein

Hoe maak je zeewier eten aantrekkelijker in Nederland?


Voor de voedseltransitie is een verandering in ons dieet nodig. Zeewier is een goede eiwit vervanger en het zit vol vezels en vitaminen. Er zijn amper productie of export kosten voor het kweken van zeewier omdat het uit eigen land komt en uit zichzelf groeit wanneer het de tijd krijgt. Het enige probleem is is dat Nederlanders het (nog) niet graag eten. Mijn doel was het om zeewier eten interessanter te maken door middel van een smakelijke campagne. 

Sociale kunst en campagnes: Projects
IMG_6243.JPG

Listen to the People

'Listen to the People’ is een kunstproject ontworpen door vier creatieve studenten. Het behandelt verhalen over discriminatie waarin gevoelens van onrechtvaardigheid en de behoefte gehoord te worden ervaren kunnen worden. De spiegels zijn een abstracte connotatie van de emoties die je kunt horen door de verhalen. Ze zijn een visualisatie van iemands persoonlijke ervaring met discriminatie. Als je goed luistert kun je misschien begrijpen wat ze hebben ervaren. De spiegels zijn ontworpen met de mensen en hun verhalen in gedachte.

Sociale kunst en campagnes: Projects
bottom of page