top of page

Listen To the People

Dutch Design Week 2021

'Listen to the People’ is een kunstproject ontworpen door vier creatieve studenten. Het behandelt verhalen over discriminatie waarin gevoelens van onrechtvaardigheid en de behoefte gehoord te worden ervaren kunnen worden. De spiegels zijn een abstracte connotatie van de emoties die je kunt horen door de verhalen. Ze zijn een visualisatie van iemands persoonlijke ervaring met discriminatie. Als je goed luistert kun je misschien begrijpen wat ze hebben ervaren. De spiegels zijn ontworpen met de mensen en hun verhalen in gedachte.

Dutch Design Week 2021: Text
ddw
Watch Now
Dutch Design Week 2021: Videos

Emotion 
manifest

Welke emoties voelen mensen als ze een ervaring met discriminatie hebben? Het verhaal waar je naar luistert zit vol met zware gevoelens die laten zien hoe moeilijk een ervaring met discriminatie voor een persoon kan zijn. Met deze installatie worden de emoties van de persoon naar wiens verhaal je luistert op een abstracte manier gevisualiseerd.

Dutch Design Week 2021: Text
Dutch Design Week 2021: Work
emotie 2.jpg

De kleuren die je ziet zijn geïnspireerd op onderzoek van Finse wetenschappers die warmtekaarten hebben gemaakt van waar en hoe emoties in het menselijk lichaam worden ervaren. Deze warmtekaarten tonen kleuren die wezen op bepaalde emoties in het lichaam. Ze ontdekten dat verdriet vooral in het hoofd en de maag wordt ervaren doordat er blauwe en rode kleuren te zien waren op de warmtemeter. Angst wordt zo bijvoorbeeld weergegeven in rood en geel in het hoofd en lichtblauw in de armen. De bewegende kleuren in deze installatie symboliseren de wisselende emoties tijdens het verhaal. Terwijl je ernaar kijkt, zie je de weerspiegeling van deze kleuren op jezelf. Alsof deze gekleurde emoties van jou zijn. Wat voel je, of zou je voelen als je een ervaring zou hebben met discriminatie?

Dutch Design Week 2021: Text
Dutch Design Week 2021: Video
bottom of page