top of page
IMG_9872.JPG

Het Recept voor de Kemp

Straatonderzoek naar hoe we meer verbinding kunnen creëren tussen buurtbewoners.

Veldonderzoek: een Recept voor de Kemp: Projects
IMG_9862.JPG

Recept voor de Kemp 

Tijdens mijn tijd bij social design bureau We Are Social Rebels heb ik een straat onderzoek georganiseerd omtrent het ontdekken van behoeftes en ideeën van buurtbewoners van de Kemp in Roosendaal. 


Hiervoor heb ik het Recept voor de Kemp ontworpen. Buurtbewoners kunnen 'Buurt Ingrediënten' zoals locaties en bekende personen uit de buurt combineren met verbindende activiteiten zoals een kookavond of een wandelclub. Ook kunnen buurtbewoners zelf nieuwe activiteiten of locaties bedenken en deze op de lege ingrediënten bordjes schrijven.

Veldonderzoek: een Recept voor de Kemp: Image

In gesprek met buurtbewoners

Het doel van het Recept van de Kemp was om het gesprek te starten over behoeftes van buurtbewoners bij hun buurt en vooral ook samen te kijken naar wat we samen kunnen bedenken om meer verbinding in de buurt te creëren. De input van de buurtbewoners is hier belangrijk voor. Om deze input te krijgen heb ik een conversation piece ontworpen dat buurtbewoners prikkelt om hun mening te delen en mee ideeënt te bedenken.

WhatsApp Image 2023-03-06 at 19.22.00.jpeg
Veldonderzoek: een Recept voor de Kemp: Welcome
IMG_9874.JPG

Hoe werkt het?

Het Recept voor de Kemp bestaat uit een twee onderdelen. Een onderdeel met een bord erop en een onderdeel met de buurtingrediënten bordjes erop. Op het eerste bord kunnen buurtbewoners hun favoriete 'buurtingrediënten' zoals hun thuis, een rommelmarkt of samen koken opplakken met klittenband. Zo ontstaat er een nieuw 'buurtrecept' die de buurt beter, leuker of gezelliger maakt! 


Met deze input gingen we in volgende co-creatie sessies met buurtbewoners kijken welke ideeën het meeste aansloegen bij de meeste bewoners. Zo kregen we een zo goed mogelijk beeld van hoe we als ontwerpers de buurt van de Kemp konden verbeteren om meer verbinding tussen buurtbewoners te creëren. 

Veldonderzoek: een Recept voor de Kemp: Image
bottom of page