top of page
IMG_0579-2.jpg

De Bieb Fabriek; samen fabriceren we de nieuwe stadsdeel bibliotheek!

De Bieb Fabriek is een interactieve installatie die de behoeftes en ideeën van de bewoners van Woensel Zuid over hun droom stadsdeelbibliotheek tastbaar maakt.

Als ontwerper bij We Are Social Rebels heb ik meegewerkt aan dit project als een van de hoofdontwerpers. Ik en collega's hebben gesprekken gevoerd met bewoners uit Woensel-Zuid over hun ideeën voor de nieuwe stadsdeelbibliotheek. Er wonen veel verschillende bewoners in Woensel-Zuid en hierdoor zijn er ook verschillende behoeftes voor de nieuwe stadsdeelbibliotheek. De gesprekken die zijn gevoerd en de ideeën die we hebben opgehaald hebben we vervolgens vertaald naar verhalen. En deze verhalen zijn ervaarbaar en tastbaar gemaakt door diverse installaties in de Bieb Fabriek.

Behoefte onderzoek en gesprekstools: Projects
Behoefte onderzoek en gesprekstools: Projects
IMG_9872.JPG

Het Recept voor de Kemp

Straatonderzoek naar hoe we meer verbinding kunnen creëren tussen buurtbewoners.

Tijdens mijn tijd bij social design bureau We Are Social Rebels heb ik een straat onderzoek georganiseerd omtrent het ontdekken van behoeftes en ideeën van buurtbewoners van de Kemp in Roosendaal. Hiervoor heb ik het Recept voor de Kemp ontworpen. Buurtbewoners kunnen 'Buurt Ingrediënten' zoals locaties en bekende personen uit de buurt combineren met verbindende activiteiten zoals een kookavond of een wandelclub. Ook kunnen buurtbewoners zelf nieuwe activiteiten of locaties bedenken en deze op de lege ingrediënten bordjes schrijven.

WhatsApp Image 2024-03-13 at 19.19.42 (3).jpeg

Gesprekszetters voor het schoolontbijt

Gesprekszetters die praten over gevoelens laagdrempelig stimuleert en leuker maken, in de context van een schoolontbijt. 

Voor het project iHub heb ik samen met Afdeling Buitengewone Zaken ontbijt gesprektools ontworpen. Deze gesprek starters zullen ingezet gaan worden op basisscholen zodat docenten met jongeren over gevoeligere onderwerpen kunnen praten tijdens een schoolontbijt.

Leerlingen kunnen door middel van deze tools op verschillende manieren aangeven hoe ze zich voelen vandaag of over bepaalde onderwerpen. Lekker laagdrempelig en leuk tijdens het eten.

Behoefte onderzoek en gesprekstools: Projects
bottom of page